Ukrajinský šašlik
Ingredience
1,5 kg vepřového masa
1,5 kg cibule
200 ml octa
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce soli
Postup
Vepřové maso (použijeme plecko nebo krkovičku) nakrájíme na poměrně velké, přibližně pěticentimetrové, kostky. Cibuli nakrájíme na 1-2 centimetry široká kolečka. Maso i cibuli dáme do hrnce, zalijeme octem a dolijeme vodou, aby bylo maso zcela ponořené. Dále přidáme do nálevu na šašlik sůl, pepř a mletou sladkou papriku. Koření v šašliku dobře promícháme a šašlik rukou opatrně prohněteme a necháme odležet v chladničce dva až tři dny. Odleželé maso i cibuli vyjmeme z nálevu a napichujeme střídavě na grilovací meče (maso, cibule, maso, cibule). Ukrajinský šašlik grilujeme na venkovním grilu na dřevěném uhlí přibližně hodinu a půl. V průběhu grilování šašlik poléváme zbylým nálevem