Soljanka
Ingredience
Cibule
Kopr
Máslo
Mouka hladká
Olej
Ostatní bramborové těsto v prášku
Ostatní bílé rybí maso
Pepř
Petrželka
Rajče
Sůl
Voda
Vývar
Postup
Z bramborového těsta v prášku a vody umícháme husté těstíčko. Lžičkou tvoříme nočky, vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Hotové noky smícháme s máslem a obalíme v sekané petrželce. Rybí maso rozdělíme na plátky, osolíme, poklademe koprem a svineme. Rolky nakrájíme na širší kolečka, každé propíchneme párátkem a na páře povaříme asi 5 minut. Noky a závitky uložíme na teplém místě. Z nadrobno nakrájené cibule, oleje, másla a mouky připravíme ve větším hrnci světlou jíšku. Přilijeme vývar, drcená rajčata a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme alespoň 20 minut, osolíme a opepříme.
Hotovou polévku podáváme s bramborovými nočky, rybími závitky a čerstvou petrželkou.